Bokklubb

Igårkväll var jag hemma hos Jacobs syster Maja, då jag blivit inbjuden att ingå i hennes bokklubb. Jag är sjukt smickrad, älskar ju att diskutera böcker!! Var dock sjukt nervös, blir alltid det när jag ska träffa en massa nya, vuxna människor. Vill ju göra gott intryck och sådär.. Jacob puttade ut mig genom dörren, mest för att jag alltid ångrar mig precis innan jag ska iväg någonstans..

Jaja, tur jag kom iväg för det var supertrevligt!
Blev bjuden på supergod rabarberpaj, chokladbollar, rödvin och kaffe med baileys i. Pratade om allt mellan himmel och jord...och om boken såklart. Jättekul, boken växte verkligen med diskussionen. Till den här gången hade vi läst Krönika om ett förebådat dödsfall av Gabriel García Márquez, en man som fick Nobelpriset 1982.

Slutligen fick den en 7 av mig, på en 10-gradig skala..
De andra höll med. Boken var enkel och drömskt, det är helt klart en bra författare. Vi röstade även om bok till nästa gång, temat är nu biografier. Ska läsa Mitt första liv av Bodil Malmsten. Dess omslag sålde boken totalt, ljust och ljuvt. Ser framemot att glida ner i hammocken vid Jacobs föräldrars stuga och läsa boken:)

Träning

Gav mig ut på en liten löprunda precis. När jag kom tillbaka insåg jag att det ändå var ganska fantastiskt att jag inte kollapsade då mitt totala kostintag sedan frukost bestått av två muffins och en gbsandwich. Yeaah! Och likväl gick det bra:) Svettades som en gris då jag var iklädd tjocktröja, mest för att hålla ipodsladden på plats.. Lyssnade på PangPrego medan jag sprang...hahaha!!!

Saturday

Det är lördag, men känns som en vanlig veckodag. För Jacob lämnade mig tidigt imorse, en puss fick jag innan hann stack..men nu är det tomt. Sitter i köket och tittar på Nyhetsmorgon och läser bloggar. Dricker kaffe och äter en muffins:) Svårt att tro att det är lördag. Skulle egentligen spelat beach idag, men det blev inställt:( En annan gång!

Ikväll ska jag, Jacob och min kära familj åka till Osby..
Min faster fyller 50 år och ska ha kalas. Jag har varnat Jacob för att han nu ska få träffa på den vilda sidan av släkten. Här ska drickas "limonadagrogg"!! Haha! Fast Jacob ska inte dricka, för han ska köra. Mamma och pappa kräver återbetalning när det kommer till att köra, de är så glada att vi ska med:p Men jag ska dricka grogg, wohoo!!

Dagens planer fram till avfärd är att försöka få lite gjort på uppsatsen..
Mest smågrejs kvar, typ göra innehållsförteckning och numrera sidorna. Ändå kommer jag inte igång, skumt. Kan bero på att jag även måste skriva färdigt slutsatserna. Menmen, ingen åtrvändo, nu kör vi!!!

Karin bakar...


Nu har jag bakat muffins, och oj vad fina de blev.
Fick ha inne dem i ugnen i tre omgångar då formen ju bara har plats för sex stycken. Men vadå, hade ju inte bråttom. Har tjuvsmakat en, var ju tvungen att kolla om de blev goda;) Vill ju inte utsätta Jacob för något äckligt. De var supergoda. Hade ju i två äpplen i smeten, och plus det hällde jag på en massa kanel.. Mums!! Sugen?

Och föresten, visst är mitt förkläde fint...
Har övertagit det från mamma, är som en hel klänning nästan. Fast öppen där bak... Nu ska jag ut och springa och sedan blir det en tur till Ica... Ska hämta ut min present jag gav mig själv efter att jag klarat senaste tentan:)

Årets bikini!

Jag har inte köpt någon bikini än...det har inte känts helt aktuellt ännu. Plus att jag ju alltid har så mycket annat jag vill köpa...typ hela tiden, haha! Men i alla fall, har spanat in en och bestämt mig. Denna ska jag ha! Kommer från H&M, kostar 79.50 kronor delen.

Svart, guld, fasta kupor och underdel utan snören i sidorna.. Me like!

Uppsats och muffins

Äntligen fredag!! Detta innebär endast tre dagar kvar tills uppsatsen ska vara inne.. Blir lite stressad, men känner samtidigt att det ska bli så sköönt att lämna den ifrån mig! Sedan blir det till att jobba intensivt med opponering, men om en vecka får jag sommarlov!! I två dagar, sedan börjar jag jobba. Haha!! Menmen, kommer kännas skönt ändå:)

Idag är jag hemma hela dagen, ska jobba vidare med uppsatsen, plocka lite här hemma och sedan hade jag tänkt baka muffins.
Köpte en muffinsform igår på Lagerhaus...en svart, hård med plats för sex muffins. Har velat ha en sån jättelänge, och nu har vi äpplen hemma som börjat bli mjuka så kändes passande.


090528

Är riktigt stolt över mig själv denna morgon. Gick upp vid åtta, och har sedan dess suttit och jobbat med uppsatsen. Endast gjort paus för att koka kaffe:) Har satt ihop hela skiten och håller för närvarande på att infoga fotnoter med källor. Pust och stön, det är ett jäkla jobb! Och den bit jag anser vara absolut svårast, då jag aldrig gjort det förut. Hoppas kunna få lite hjälp av mannen sen...

Nu ska jag i alla fall iväg och jobba. 12-16 på Storgatan, her I come!!

Tischa:NY! H&M Trend Jeans:Gina Tricot Leopardskärp:H&M Klocka:Casio Armband:H&M

Time to sleep...


Nu är det dags att sussa sött.. Typiskt att jag den senaste tiden typ varit pigg när det är dags att lägga sig. Och sedan när det är dags att stiga upp, ja då är jag trött som synden. Ironi på hög nivå. Imorgon ska jag jobba igen...denna gång på Storgatan. Jeez, butiken där jag inledde min karriär på H&M! Tror dock inte jag varit där sedan jag gick med i fastpoolen. Varför? Jo, för att där är så trååkigt! Vad tänkte jag egentligen när jag tog dessa tider??!! Menmen, blir bara fyra timmar i alla fall, 12-16.. Ska jag nog klara.

Imorgonkväll är det ju volleybollträning igen!!
Åh, det är alldeles för långt mellan gångerna...men ljuvligt när det väl sker:) Åh, ljuva sport!

Btw så har vi bytt lakan nu ikväll.. Och haft ute täcken och kuddar på balkongen för vädring. Ah, ska bli underbart att glida ner i en ren, nybäddad säng:) Bredvid sin älskade... Natti natii!!

Onsdag

Dagarna går så långsamt när man bara får äta godis på helgerna;) Suget är sjukt stort varje kväll, men hittills har jag skött mig. Det är mer än man kan säga om Jacob! Igår kom han hem med glass. Gulligt förvisso...men när man har bestämt. Jag avstod i alla fall, sjukt stolt;)

Var ju så duktig och tvättade igår, och sedan när Jacob kom hem åkte vi till IcaMaxi och storhandlade.
Hade egentligen ingen ork, men det är ju så skönt att fylla kyl och skafferi.. Efter handlingen belönade vi oss med att gå ut och äta middag. Blev fajitas, något jag aldrig ätit förut. Gott, och sjukt mäktigt!

Idag var jag sjuukt tröött på morgonen...höll knappt på att komma upp alls.
Tror det berodde lite på att jag var så grymt opeppad på att jobba. Tog ett pass på sms för någon dag sedan, 12-19.15 på Gustav. Blää!! Menmen, nu när jag kommit hem igen känns det bra. Är trött som satan, men kommer sitta gott när pengarna kommer. Fick köpt nya hårsnoddar också, det behövdes. Störde mig lite idag, det är en tjej som jobbar fast på Gustav som alltid är så himla sur och otrevlig mot mig... Fattar verkligen inte vad problemet är! Men hon kanske är så mot alla, vad vet jag. Trist i alla fall.
Utsikt från vår balkong, Ronnebygatan i all sin prakt;) Plus vår fina, nya blomsterlåda med vackra, nyinköpta blommot uti...

090526

Så här ser jag ut idag! Har skrivit lite mer än en sida, sprungit gatlopp till tvättstugan och ändå hunnit med att ta mig ur mjukisbyxorna. Strongt! Ska ner och ladda om torktumlaren, sedan blir det en tur till stan:) Solen skiner idag, kör utan jacka!! Hurray!!!

Linne: H&M Divided
Tröja/Kavaj: Second hand, Tjalla Malla
Jeans: Miss Sixty
Klocka: Casio

Tvättdag

Igårkväll var typ universums tråkigaste kväll:( Var sjukt sugen på att gå ut på promenad, gå till stan och ta en kaffe. Ville ju komma ut lite efter att ha varit inne hela dagen. Men det blev inget med det, för Malmö FF skulle spela. Så först satt vi och väntade på det, och sedan spelade de skit! Blää, så tråkigt. Jacob stängde av efter 2-0, och sedan fick jag en promenad i alla fall:) Fick ont i höften igen, jag fattar inte!! Usch, inte kul:(

Idag var det till att gå upp tidigt för att tvätta...tvättkorgen var verkligen totalt översvämmad.
Ska strax ner och ta ur och lägga i mer..så spännande är den här dagen. Vill skriva färdigt sista delen idag, gör jag det ska jag ta en runda på stan sen. Få försöka muta sig själv till arbetsflit;)
Gärna för mig;)

Soft värre!

Pluggdag innebär återigen en slappardag. Tur att jag varvar med lite jobb, hur skulle jag annars förklara mitt behov av att hela tiden köpa nya snygga kläder. Här hemma syns jag ju allt om oftast så här:) Menmen, det är gött. Idag är det nästintill all gamla favoriter. Tröjan köpte jag när jag gick i tvåan på gymnasiet, den kommer från Svea och är min absoluta favorit. Inte sådär tjock som vissa övertröjor kan vara utan tunn och skön. Den har varit med om mycket. Byxorna återerövrade jag från mamma i torsdags.. Blev lite konfunderad när jag såg att det stod Karin på benet...det visade sig vara överdragsbyxorna vi hade de sista två åren i Svedala. Lovely pants, dem har jag haft mycket kul i:) Spikat satan, blivit utsedd till bästa spelare, åkt tåg jättelångt och gjort mest poäng i laget. Mm, ljuva minnen:) Varför bytte jag klubb egentligen?? Javisstja, det där med att ställa mig in hos tränaren har aldrig varit min grej. Och att vara bästis med liberon ger inte lika mycket pluspoäng som att vara det med passaren...i alla fall inte i statistiken;) Men jag vann i alla fall serveligan...

Linne: NYTT! H&M Divided
Tröja: Svea
Byxor: H2O

Bättre

Gick upp vid kvart i åtta imorse och kände att nu jävlar!! Idag var det dags att göra ett ordentligt ryck med uppsatsen!! Ignorerade ett jobbmess, då jag redan har åtta pass denna månad vilket är great! Har suttit och jobbat intensivt i typ en timme nu...skrivit färdig en del till. Och nu... Nu känns det helt plötsligt okej. Vet att man inte ska säga så innan allt är helt klart, men vad fan!

Har typ en liten del kvar att skriva, slutsatsen och dagsläget ska den handla om.
Sedan blir det finlir för hela slanten. Men hallå, klockan är 10 på förmiddan! Vet att jag jobbar bäst på morgon så det har verkligen inte varit fel att ta vara på tiden. Men i alla fall! Hade ju lite lätt ångest igårkväll. Nu känns det mycket bättre:)

Helgen

Åh jeez, har jobbat hela helgen vilket lett till att datorn stått orörd. Vilket i sin tur betyder att min uppsats inte kommit en rad närmre att bli färdig. Ångest!!! Imorgon är det jag som placerar rumpan på stolen och skriver satan!! Vill ju bara ha den färdig! Kom igen nu Karin!!

I fredags kom Emelie på besök på kvällen.
Vi käkade tacos, tittade på tv och snackade skit. Sådär lagom en soft fredag:) Igår och idag har jag jobbat och sen bara softat hemma med babe. Var ute en kort runda igår också, fem stycken denna vecka. Inte illa! Likväl känner jag mig sjukt svullen och äcklig:( Störigt.. Menmen. Hade bra tempo igår, lånade babes Ipod..Säkert! hjälpte mig att hålla farten uppe:)

Känns så sjukt skönt att sommaren snart är här, ska bli underbart att slippa ha skolan hängande över sig hela tiden.
Att kunna var riktigt ledig.. Hitta på roliga saker, läsa böcker man tycker om och bara ta det lugnt:) Längtar!! Men nu är det sista ruschen som gäller!!

Igår

Finally friday!! Känns som det är måndag, med tanke på att vi ju typ hade en helgdag igår. Underbart skönt och välbehövligt att komma ner till Beddinge..luften där nere är något alldeles speciellt. Och då menar jag inte nedast doften;) av tång. Jag och Jacob tog en mysig promenad med hundarna i strålande sol...sedan blev vädret bara sämre. Hann dock med en löprunda innan regnet brakade loss. Satt ute på verandan och åt laxbakelser från Smygehuk, överjordiskt goda. Åskan mullrade utanför och regnet smattrade mot plåttaket...mysigt. Sen åkte vi hem, lyssnade på Håkan Hellström och hade det bra.

En fin dag.

Minnen

Hittade dessa bilder på en blogg, och började genast associera vilt!! Numero uno - kom att tänka på när jag och Emelie var på Cypern och körde fyrhjuling.. Det var skoj!
Numero due - så här ser det ut inför typ varje volleybollmatch...gäller att vara snygg när det ska tävlas;)

Sad

Linne:H&M Jeans:GinaTricot Frisyr:Luggfläta

Nä, det är jag verkligen inte!! Haha! Lurad!! Nä, vet att jag ser supersad ut på bilden, men det är jag inte. Fattar inte att det ska vara så svårt att ta en bild på sig själv. Och Jacob har stuckit iväg på fotboll, så där kan man inte få någon hjälp... Suck! Så här har jag i alla fall skuttat runt idag, soft som bara den en varm dag. Drog på mig grå hoodie från Svea när det blev lite kyligt ute på balkongen innan, annars var detta all... Nu ska jag byta om och sticka iväg för att möta upp Biffen.

Carrie...

Fint

Minihelgplaner

Man blir på riktigt bra humör när vädret är så fint:) Satt ute på balkongen och pluggade lite innan, och sen hade jag lite skrivrace...gött! Jacob kom hem vid halv tre, har ätit middag och sitter och kollar på Sex and the City:) Ja, inte Jacob då, han sitter inne och kollar på Lost. Smaken är som baken. Carrie har så sjukt fint hår i de här avsnitten, blir än mer sugen på att gå till frisören. Måste verkligen boka en tid snart!!! Håret är en risbuske:(

Imorgon är både jag och babe lediga, och vi har fått låna bil!
Hurray!! Det blir en dagsutflykt ner till Beddinge:) Underbart, så länge sedan jag var där... Ska springa en runda, äta gott och promenera med mina vovvar. Kommer bli en lovely dag, det är jag helt övertygad om. En bra uppladdning inför en låång jobbhelg:p

Onsdag

Inatt var det blixt och dunder här i Malmö.. Vaknade vid halv fem av att Jacob gick upp för att dra ut sladdarna till teven. Haha, gäller att ta det viktigaste först;) Jag är inte speciellt rädd för åskan, men kunde iaf använda det som argument för att få ligga riktigt nära... Mysmys.

Idag skiner solen igen, vilket är alldeles underbart! Jacob
råkade efter nattens rabalder försova sig imorse. Men till slut kom han iväg, och snart kommer han hem igen, eftersom de bara har halvdag på banken:) Min tanke var att få pluggat riktigt mycket fram till dess...so far går det ganska knackigt. Njuter av det fina vädret, var ute på en liten promenad innan. Utan jacka! Fantastiskt! Ikväll ska jag till Pildammarna och springa med Biffen. Lär bli en lugn runda, har ju inte setts på så länge så har en massa snack att ta igen ju;)

På plats

Landade på Stadsbiblioteket för en stund sedan, skulle ju låna en bok som jag behövde till uppsatsen. Men trots att den skulle finnas inne gick den inte att uppringa. Störigt som fan, men det ska i alla fall finnas ett refex uppe på Sol. Tur att jag ska dit sen, hoppas bara inte det är alltför mycket text. Iaf kan jag ju kopiera de sidor jag behöver. Jaja, har suttit och läst NE, otroligt spännande;) Nu har jag placerat mig i Stadsbibliotekets kafé, mitt favvopluggplace!! Blev så sjukt hungrig helt plötsligt så käkar briebaguett och dricker latte. Mums! Här finns typ världens bästa fika, men har ju börjat det nya livet så det får va!

Ont i halsen:(

Åh, vad skönt det var att cykla hem från jobbet idag!!
Var sjukt trött och hade ont i halsen.
Har preparerat mig ordentligt med halstabletter nu så hoppas det blir bättre imorgon!

Måndag

Ny vecka...igen!! Jäklar vad tiden går fort! Om exakt två veckor ska min uppsats vara inne, och om tre veckor börjar jag jobba. Förhoppningsvis med en godkänd uppsats i bagaget. Den här veckan ska jag verkligen ta tag i mig själv och försöka skriva färdigt...så att jag sedan kan ägna återstående tid till att justera och rätta till och kolla källor. Upptäckte en bok som verkade kunna vara nyttig, ska kolla den i Lund imorgon. Ja, imorgon har jag handledartid vid tjugo i tre. Min tanke är att åka in tidigt och sätta mig på biblioteket och jobba fram till dess. Internetet får stanna hemma så det blir till att jobba utifrån böcker och dylikt. Känns bra, måste kolla lite grejer i NE och så där.

Idag ska jag jobba, 12-20.15 på Triangeln.
Känns lite segt så här innan, men det är ju en trevlig butik så det ska säkert gå bra. Har med mig god hemlagad mat också:) Rester från i fredags, fläskfilé med tagliatelle och citron. Mums!

Har varit ute och sprungit en snabbis nu på morgonen.
Hade värsta ångesten igår när vi skulle sova, kändes som allt bara går åt fel håll. Kom på att jag nog behöver ha en liten runda som jag kan springa ibland, då det känns för tungt oich tråkigt att dra till Pildammarna. Kan ju bara hoppas att det leder till att jag springer lite oftare:) Kändes lagom idag i alla fall, och så skönt med en varm dusch efteråt... AH! Andra veckan med det nya livet har nu inletts, känns bra so far. Helgen var ju osund som vanligt, men det är okej om man bara sköter sig i veckorna...

Längtar efter sommarfrukostar just nu...
Nybryggt kaffe och jordgubbar, mm!


Änglar och demoner


Var ju på bio i fredags...det var riktigt trevligt. Ni käkade cashewnötter med sourcreamandonion-smak...mm! Filmen var bra...varken mer eller mindre. Jacob var inte superimponerad, men jag som är ganska lättroad tyckte att den var riktigt spännande typ hela tiden. Läste ju boken för länge sen...kom ihåg en del men inte allt, vilket nog var en fördel. Tycker att de lyckats bra både med denna och med DaVinci-koden när det kommer till att korta ner en bok till film. Tycker de får med bra saker:) En mysig biokväll var det, skönt att ha Jacob med. Någon att hålla i handen när det blev alltför spännande:)

Helgen och en kul sak

Har haft en sjukt soft dag! Nice, det kan behövas ibland.. Sov till kvart över tolv, därefter blev det brunch på favvokafét och promenad på stan. Köpte en hylla och en blomsterlåda till balkongen. Äntligen! Jacob hade tidigare i veckan köpt en solros som han nu placerat i den nya lådan. Den ser lite ensam ut, men det är ju en start. Under kvällen har vi tittat på fotboll, tyvärr förlorade Malmö mot Hammarby med 1-0. Trist, speciellt med tanke på att det var Malmö som låg på bäst och hade flest chanser. Men man måste ju sätta dem också. Jaja..

Fick ett glatt besked idag!!
Jag klarade min tenta i Svensk språkhistoria!!!!
Hurray!!
Är så sjukt glad!


För övrigt har helgen bestått av jobb och fest hos Karin.
Det var en lugn, men mycket trevlig tillställning. Massa volleybollsnack. Det gillas! Av mig. Inte av Jacob... Tittade på Eurovision och drack cider...nice! Jag och babe var hemma vid halv tre, typ...tror jag;)

Fredag!!

Underbara fredag! Vette katten dock om den är så underbar, ska ju jobba heldag imorgon. Menmen, än så länge är jag nöjd:) Gick upp klockan nio, har fullat och sedan jobbat med uppsatsen. Hittade bra och användbar fakta igår, så nu var det bara att fånga inspirationen och klämma in det på de rätta ställen. Har även börjat skriva på ytterligare en del av arbetet...blir aldrig så bra vid första försöker, men jobbar på och hoppas att det ska ge sig med tiden.

Vid klockan tre idag ska jag iväg till Kockums fritid och döma volleyboll. Har lovat Emma att hjälpa till, men vad jag förstått det är spelet mest på skoj. Jaja, lär nog inte ta så lång tid och man får ju ställa upp för sina vänner:) Ikväll ska jag och babe på bio iaf...ska bli mycket trevligt. Ska se Änglar och Demoner. Har inte alltför höga förväntningar. Dels brukar man uppleva filmen som bättre då, och dels hade en av Jacobs kollegor sagt att den inte var så bra. Vi får väl se. Jag gillade ju DaVincikoden, och Tom Hanks brukar vara bra. Mysigt med biokväll i vilket fall.

Undrar vad vi ska ha för snacks ikväll...
Kör ju vidare på det nya livet, so far har jag skött mig jättebra. Äter massa frukt och försöker tänka på något annat när suget slår till. Vilket det gör typ hela tiden;p Menmen, beach 2009 närmar sig med stormsteg!!

Btw så skiner solen idag, och jag sa strax iväg till Pildammsparken.
Får ju ta vara på och njuta av det vackra vårvädret. Ska dock ta det lugnt idag, vill ju inte dra upp skadan(eller vad det är) igen.

Konst

Jag har beställt konst till vårt hem...eller rättare sagt en teckning:) Känns vuxet värre! Jag tycker inte om när väggarna är bara och tråkiga, kommer från ett hem där tavlorna satt tätttätt på väggarna. Tror mamma fick göra lite rensningar då och då. Men hellre så! Tavlor, affischer och foton skapar ju ens hem och gör det personligt. Och jag vill ha ett personligt hem! Kan knappt bärga mig tills jag får hem teckningen!!!

Värdelöst!!

Idag är jag helt värdelös på pluggfronten! Gick upp klockan åtta för att tvätta, efter det har jag lagt den mesta tiden på att surfa, titta på tv och slappa i största allmänhet. Satt en hel timme och tittade på Jay Leno...klockan 11 på förmiddan! Suck! Nu är iaf tvätten upphämtad och vikt, och jag har även strukit bort några stearinfläckar som jag råkade få på min jacka och mina jeans i helgen. Plugget går i stå, men nu har jag så sakteliga börjat ta tag i det. Har ju några timmar till på mig, så hoppas få lite gjort.

Klänningar jag vill ha!

I sommar vill jag gå runt i klänning nästan varje dag. Tillsammans med vita tygskor eller ballerinor. Blir det kyligt åker strumpisarna på, men annars är det bara, bruna ben som gäller.. Spanar in en massa godbitar under mina arbetsdagar, som sagt...min arbetsplats är farlig;)
Denna vackra skapelse är i tunt, fint material. Den kommer från Logg-avdelningen och kostar 198 kronor. Lär få följa med mig till Tunisien om den blir min...
Dressad för sommarfest!! Sjukt fin, och poppis som bara den. Vilket antagligen innebär att den redan är slutsåld. Inte konstigt med det priset heller, 198 spänn för den med.
Och slutligen denna fining. Har blivit alltmer sugen på att klä mig lite preppy på sista tiden. Tänk tillsammans med vit kofta och vita tygskor en ljummen sommarkväll:) 249 kronor kostar den..

Jobb!!!

Är riktigt glad idag. Har fått fyra pass nästa vecka på Triangeln! Hurray! Fick dem när jag var där, tydligen hade de haft ett möte igår och bestämt att de stora butikerna ska få ge ut tider till dem som är där och jobbar. Detta för att underlätta för butikerna så att de vet vem som kommer. Förståeligt och jag blev superglad nu...samtidigt lite oroad. Men håller tummarna för att de vill ha mig där, med tanke på att jag jobbat i fastpoolen länge och vet hur det mesta fungerar. Känns positivt inför sommaren i alla fall, kanske jag kan få några extrapass på Mobilia också.

Idag är det förresten 1år sedan jag inledde min karriär på H&M! Tiden går fort. Detta innebär högre lön, jippie!!!

Ensamma onsdag

Idag är det Jacobs och min dag, 17 månader har det hunnit bli.. Och idag ska babe jobba länge, typ till klockan nio. Suck! De skulle ha någon bostadskväll eller så. Jaja, hoppas det kan leda till att jag får lite eld i baken och skriver en massa. Hoppas kan man ju alltid;)
Idag är jag all H&M...
Den vita koftan var ett riktigt bra köp...kostade 149 spänn. Härligt att ha en ljus kofta nu när sommaren börjar komma. Mycket roligare än svart och mörkgrå:) Och mina beiga chinos har blivit mina favoritbyxor, vill ha dem varje dag då de är så himla sköna. Funderar på att införskaffa ett par ljusgrå också, får se hur jag gör. Kul att ha något att variera med ju..

Fotboll och smärta

Förutom att sitta och våndas fick jag faktsikt skrivet lite också igår. Inte jättemycket, men det är en start i alla fall. Idag får jag undvara förmiddagstimmarna då jag ska iväg och jobba 10-14 på Triangeln. Kändes lite lagom sådär, får vara framme och rycka åt sig de pass jag kan få..

Igår var babe och jag och tittade på fotboll - LdB fc Malmö mot Djurgården, en match som Malmö vann med 4-0.
Ergo, det var en rolig match. Malmö styrde matchen totalt, och resultatet var verkligen rättvist. Dock blev det kallt som satan på slutet. Gick snabbt hem för att komma in i värmen...hann se slutet av eurovisionsemin. Sverige gick vidare!
Malmös nummer 9! Bäst igår enligt mig!
Btw, så har det hänt något med mitt ben...
Trodde jag hade sträckt mig, typ längst upp på låret då det gjort ont efter att jag sprungit. Men igår gjorde det sjukt ont så fort jag lyfte benet. Haltade hem och satt sen och gnällde. Fick sätta mig på sängen för att kunna ta av skorna. Buhu!! Sånt här har jag inte tid med. Smorde in benet med iprensalva och tog två alvedon innan jag gick och la mig, så nu hoppas jag på bättring.

Skrivkramp

Usch, dagarna är ganska trista för tillfället. Nog för att det är skönt med sovmorgon och att kunna hänga runt i slappekläder hela dagen...men det är ganska tungt att ha uppsatsen hängande över sig hela tiden. Vill bara skrivaskrivaskriva, men samtidigt får jag skrivkramp typ var femte minut. Har ännu inte suddat i alla fall, vet av erfarenhet att det brukar kännas bättre när man tittar på det efter en stund. För tillfället käns det dock mest som blaj. Har så många bra idéer vad jag vill skriva, men är så sjukt svårt att få fram det!! Gaah! Blir galen snart!

Fiat lux

Har faktiskt fått en del gjort idag, skrev lite mer än en sida om bokens handling..känns ju viktigt att ha med. En stor del av vad som gör att en bok fångar är ju dess handling och hur spänningen byggs upp. Efter skrivande och lunch drog jag iväg till Stadsbiblioteket. Sjukt fint! Och så stort! Får nog hänga där lite mer, ren njutning att gå runt bland hyllorna. Men jag är glad att jag fick hjälp med att hitta den bok jag var ute efter, annars hade jag nog virrat runt där fortfarande.
Nu ikväll har jag myst med min babe. Han har varit så duktig och lagat vår persienn, så nu kunde vi äntligen dra upp den igen. Skönt, tråkigt att inte kunna släppa in ljus ju. Nu är jag trött som bara den, vilket jag iofs har varit hela dagen... Gissar att det är den intensiva helgen som spökar...men det är det värt. Det var ju så kul:)

Rockstar!

Hade innan helgen bokat jobb idag... Men som tur var så hade jag inte fått. Typ första gången jag faktiskt blev glad över att se att jag inte fått ett pass. Är trött som satan, tog sovmorgon till tjugo över nio och har sedan endast och bara softat och ätit frukost. Nu ska jag ta tag i mitt uppsatsskrivande som ju hamnat i skymundan i och med helgens aktiviteter.

Dagens outfit betsår av denna otroligt glammiga t-shirt som jag fått i present av Jacob...det är hans gamla och insvettade bandtisha.. Nice, känner mig som en groupie:)

Tillbaka i söder

Hemma igen efter en galet rolig och intensiv helg i Göteborg. Intensivt schema med massa spel. Vi var endast nio personer som var med, vilket gjorde att jag spelade konstant. Hurray, det bästa jag vet! Kom igång med några riktiga hårda spikes i de sista matcherna, så skönt att få slå riktigt hårt. Vi slutade tvåa...kom efter ett norsk lag som vara klassade div3. I Norge kanske, i Sverige hade de kunnat spela betydligt högre. Jobbigt då att börja med 0-10. Har varit en kul och annorlunda turnering, det här med handikapp är svårare än man tror.

Stugan vi bodde i var supermysig, jag och Biffen fick ett eget rum...med en hustomte som sällskap;)
Drömde söta drömmar på min tjocka luftmadrass medan Emelie skröt för alla om den fina sängen hon hade. Hon hade nämligen upptäckt att soffan i rummet var en bäddsoffa. Lycka!

Grillade tillsammans med de andra lagen på lördagkväll
. Hur kul som helst! Satt vid långbord, sjöng, grillade mashmallows över värmeljus och hade allmänt skoj. Många skratt den kvällen:) Eftersom både vi och herrarA kom tvåa så innebar det att vi vann anmälningsavgiften till nästa års Kal och Ada. Så nu måste vi ju nästan åka dit igen;)

En liten olycka som skedde igår: Biffen fastnade i läktaren...
Lätt hänt;) Stackaren, hon fick riktigt ont...och efter en hel dags spel är man inte riktigt mottaglig för motgångar. Men hon fick hjälp av en ädel riddare och efter en latte från donken så verkade hon må lite bättre...

Fredagsfin

Inviger min nya skjorta från Gina Tricot idag. Jag gillar den:) Fint med de ljusa tryckknapparna tycker jag. Ser ut som jag sover på bilden, men av alla dem jag tog så var detta den enda jag inte så heldum ut på på. Ni vet, knarkarögon och sådär;p Snart bär det av till skolan, ska bli kul att se hur jag ligger till med mitt jobb. Vår SI-ledare sa i måndags att det var viktigt att man hade en klar plan idag. Och det har jag ju haft sedan i tisdags i alla fall.. Så det låter ju bra. Får se...

Klänning: Svart fodral från Gina Tricot. Fungerar även i vardagen, inte bara till fest;)
Skjorta: NY! Ljus jeansskjorta från Gina Tricot. Lovely, fräsch nu i vår och sommar
Tights: Mina eviga favoriter från Vila
Klocka: Eviga följeslagaren från Casio

Hmm...

Är helt säker på att jag ställde klockan på halv nio imorse. Vet även att jag stängde av den då min tanke var att gå upp direkt. Trodde att jag gjorde detta...men när jag kom ut köket och tittade på klockan där. Ja, då var den halv tio. Skumt. Tur att skolan inte börjar förrän klockan 12. Innnan dess måste jag städa lite, då Jacob lyckades med konststycket att slå itu vår gamla kökslampa som stod i hallen.. Suck, jaja antar att det var ett tecken på att han ockå gillar den nya;)

Ikväll far vi iväg till Kal och Ada...spännande, den turneringen har jag aldrig varit med på.
Måste skriva en liten lista så jag kan ta med mig matsäck. Viktigt!! Äta bör man, annars.... Ska även ta med mig Flickan som lekte med elden, har börjat läsa den av rent nöje:) Och ett anteckningsblock får nog hänga med också...ifall jag får sjukt bra idéer gällande uppsatsen. Man vet ju aldrig;)

Kaboom!!

Det finns nu en ny officiell matchboll inom volleyboll. Jag ställer mig tveksam, helt plötsligt är jag ute.. Har ju en vacker boll på axeln, dock av äldre modell. Är detta bekräftelsen på att jag börjar bli gammal? Har fått förslag om att jag ju kan göra en till, kanske på den andra axeln. Tjusigt värre;) Men nja, tror inte det. Den jag har är ju min första, min baby. Den lär sitta kvar, den nya får hålla sig till planen.


Inte skönt...men i alla fall.

Fick en del gjort innan, är inte helnöjd men har fått tag i en hel del bakgrundsfakta plus tips om en bok jag ska försöka hitta på Stadsbiblioteket här i Malmö. Där jag typ aldrig varit, och där jag ännu inte har lånekort. Måste fixas! Brukar vara det första jag gör när jag flyttar till en ny stad...men det har bara inte blivit av.

Har varit så dåligt väder vilket haft till följd att jag inte sprungit i veckan...bu för mig.
Och på alla bloggar jag läser har de precis satt igång med vårträningen...och är så sjukt entusiastiska!! Blää, jag blev så arg att jag gav mig ut på en löprunda. Snabbt som fan gick det, jag var irriterad! Det var inte skönt!! Det är ytterst sällan skönt att springa. Men ibland måste man även göra sådant som inte är skönt...
Ikväll är det volleybollträning!!! Hurray! Det är två veckor sen sist...det ska bli så sjuukt kuul!!!

Jag. Idag.

Klänning:H&M Divided Kofta:Acne Tights:Vila
Så här ser jag ut idag. Det är kallt i vår lägenhet, jag går runt och fryser. Fast nu är det bättre, drog på mig finkoftan och ulltofflor. Myspyser här vid bordet i köket, har omvandlat det till mitt konor. Med skrivandet går det inte alls för tillfället..hade en liten urladdning tidigare, sedan ansåg jag mig vara värd en liten paus. Roar mig med bloggläsning, men så fort jag är klar med det så ska kaffebryggaren laddas om och så är det back to business!!
Här är jag parkerad idag...
Obs! Lägg märke till den nya fina lampan:)


Hur ska detta gå?!

Usch vad trött jag var igår när jag kom hem...och frös som en dåre gjorde jag. Tog pågatåget in till centralen igår efter jobb. Skulle få vänta tio minuter...det blev typ tjugo. Blåsigt och eländigt:( Menmen, hem kom jag till slut. Jobbdagen gick bra, Burlövs butik är så liten, så liten.. Trevlig personal, jobbade stängning med några äldre damer som jobbat där sedan tidernas begynnelse;) Menmen, dit kan jag tänka mig att åka igen. Köpcentret i sig tror jag kan falla babe i smaken, påminde lite om Nova...i storlek och sådär.

Jacob och jag(mest Jacob) har nu bestämt att det inte funkar att äta godis, glass och kakor varje dag.
Surprise! Så från och med måndag kommer endast lördag och söndag vara dagar värda att leva;) Haha! Nä, det kan nog vara bra...sambokilona frodas och börjar bli svåra att tämja.

Idag väljer jag bort jobb, då jag faktiskt har en b-uppsats som måste skrivas.
Är lite kluven, mitt sätt att skriva är ganska personligt även om jag gärna använder mig av akademiska och lite högre ord. Men är inte helt säker på hur bra det fungerar just här. Menmen, inget att sitta och sörja över. Har ett bra ämne och frågeställning, och har dessutom kommit igång så smått med inledningen. Inte fy skam alls! Imorgon har jag skola 12-14, där ska även möten med handledare bokas in. Känns bra det här. Idag blir studiedag för min del. Mycket kaffe står på menyn:)

Onsdag

Idag känner jag mig på gott humör, trots pisseväder utanför fönstret. Det skiftar mellan ösregn och duggregn, muntert.. Menmen, har fått ett jobbpass 12-20.15 idag så jag är glad ändå. Ska iväg till Burlöv för första gången i mitt liv. Har inte ens varit där för att shoppa.. Spännande! Måste ta bussen dit, skönt med tanke på vädret och med tanke på att det nog är litelite läskigt att cykla där ensam en mörk kväll.

Så här ser jag ut idag, känner mig soft och fin:)

Topp: Sisters
Jeans: Gina Tricot
Frisyr: Inbakad fläta

Friskuskväll.

På SparbankenFinn råder det för tillfället stegtävling. Detta innebär att en stegräknare har delats ut till varje kontor och att denna sedan går runt mellan medarbetarna...en vecka per person. Denna vecka är det Jacobs tur. Tack vare detta fick jag med honom ut på en promenad efter middagen:) Mysigt värre... Promenerade till värsta gettoområdet för att titta på ett hus där Jacob och hans band hade sin replokal för längesedan. Där luktade det kolasås, vilket gjorde mig otroligt sugen på McFlurry. Så vi promenerade vidare till McDonalds vid Heleneholm...där blev det McFlurry med marängsviss:) Mums!! Sedan fick vi skynda oss hem eftersom Jacob skulle titta på fotboll. Ca 10000 steg blev det i alla fall. Inte illa!!!

Och en sak till...

Solen skiner igen utanför mitt fönster!!
Lite försiktigt och sökande...men ändå!
Och nu kommer Jacob hem!
Åh, livet är ganska fint ändå

Nu blev jag glad..

Brukar ofta bli sugen på att se på teve vid sådär klockan fem. När jag sitter och bara och endast väntar på att Jacob ska komma hem. Vid den här tiden brukar det dock endast vara skit på teve...suck och blä!! Men nu har de börjat sända Sex and the City!! Hurray! En halvtimmes tjejteve, vad mer kan man begära??

Jobbet gick bra idag, var där så kort tid att jag knappt hann reflektera över det... Men fick i alla fall med mig blondsprej hem. Och två nagellack som vi hade på annons. Och ett saltvattensprej. Ska ge somrig känsla har jag hört. Hoppas kan man ju alltid.

Väl hemma har jag letat fakta till min uppsats, jobbigt att det blir allt svårare ju mer man försöker få grepp om sitt ämne.
Allt känns ganska luddigt, men jag letar vidare:) Efter att ha varit så duktig har jag ägnat resten av eftermiddagen till att vårda min kropp... Ansiktsmask, dusch, nyrakade ben, nagelklippning, blondsprej i håret, insmorning med acos brun utan sol(doftar underbart!!) och slutligen invigning av nytt ljusljusrosa nagellack. Ah, känner mig som en ny människa!! Haha!!

Tisdag

Godmorgon! Uppe sedan en timme ungefär. Har stått och velat framför min garderob..på med något, av med det igen osv. Jobbig dag:( Menmen, körde på säkert kort till slut. Ska jobba lite idag. Blir bara tre timmar, 9.45-13 på Triangeln, men i alla fall. Man får vara glad för det lilla, och mitt mål när jag kommer hem är att jobba lite med uppsatsen. Ska leta recensioner, och så hoppas jag på att i alla fall få skrivet några rader. Alltid skönt att ha kommit igång, tomma dokument är inte trevligt alls.

Idag regnar det, vilket inte är kul alls.
Tror det bidrog till min klädsituation...har ju börjat vänja mig vid lätta, ljuva kläder. Och nu måste man helt plötsligt tänka på att inte frysa. Och mitt hår är för tillfället en katastrof!! Måste iväg och klippa det snart, tror det skulle pigga upp. Har bett lillasyster Maria köpa silverschampo till mig, ska köpa blondsprej idag när jag jobbar. Är trött på utväxten, men vill ju inte se ut som en kyckling i skallen;)
Tisdagens outfit!
Topp: Mina absoluta favorit från Gina Tricot. Den är trogen i alla lägen:)
Jeans: Garderobsfyndade mina mörka jeans från Miss Sixty, med dragkedjor vid benslut och på fickor...guldiga. Sådant gillas!
Smycken: Pärlörhängen som jag fått av Jacob, klocka från Casio och nytt armband från H&M.. Lovely.

Min kväll

Har ägnat denna kväll till att lyssna på The Ark, vika tvätt, diska, måla naglarna med genomskinligt lack, läsa bloggar och annat sådant som ibland känns så nödvändigt;) Nu ska jag alldeles strax packa ihop mig själv, plocka bort Jacobs tvätt från sängen och lägga mig och läsa ut Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Läser den för andra gången, då min b-uppsats ska handla om den. Fascinerande och kul att läsa den igen, efter att ha sett filmen och så.

Längtan

Idag har jag varit hemma ensam hela dagen, förutom imorse. Jacob har jobbat, och åkte sedan direkt till Helsingborg för att titta på fotboll. Jag tycker om att vara ensam, men nu längtar jag efter honom så att det värker i kroppen. Pratade nyss med honom, då stod han och väntade på tåget i Lund. Jag ville bara skrika: "Varför är du inte hemma hos mig?!  Jag längtarlängtarlängtar efter dig!!!" Hade ju ett distansförhållande tidigare, så vet ju vad det innebär att längta. Men då var det förståeligt att man längtade, om man inte sågs på flera veckor.

Men nu! Vi bor ihop, och ses varje dag. Och ändå! Ändå kan jag ibland lägga mig i sängen och borra in ansiktet i hans kudde för att känna hans doft. Gå in i badrummet och lukta på hans parfym som är så han. Skicka iväg ett innehållslöst sms bara för att få bli lycklig när hans namn dyker upp på displayen när han svarar.. Känna hur saknaden river i mig och bara vanka runt här hemma och vänta på att han ska komma hem. Det är inte alltid så här, herregud jag låter som en desperat hemmafru. Men ibland när han är borta, och jag är hemma ensam. Då vill jag att han ska komma hem. Det vill jag nu...

Suktar...

Jag suktar efter saker jag inte har råd med i nuläget... Surt!

Calvin Klein One Summer
Doftar underbart!!
Denna ska bli min sommardoft
En vacker och något tätare dag;)


Jag älskar Converse!
Nu har jag snöat in på ett par låga.
Men de är snorigt dyra.
När jag köpte mina första, höga, kostade de 500 kronor.
Dessa kostar typ 600..
Hm:p


Valborg i Pildammsparken

Jacob fotade lite under kvällen...duktig man:)
Så här såg jag ut typ hela kvällen. Ständigt asgarvande...

Vi rockade i kubb!


Eldshowen var sjukt häftig..plus att den gav lite värme till den något kyliga kvällen.


Den här fina;) har Emelie tagit... Helt hänförda.

Förberedelse för ensamhet...

Idag hade vi introduktion för B-uppsats. Har hela tiden trott att man var tvungen att skriva i par, men nu visade det sig att så inte var fallet. Känns skönt, då jag redan hade en ganska betsämd uppfattning om vad jag ville skriva om...och inte kände mig helt emottaglig för förändring. Men nu ska jag alltså skriva själv. Det kommer bli ensamt. Har som tur är några möten med klassen och även tid med handledaren...annars kanske jag blir knäpp;)

Kom hem från skolan vid två. Satt typ en timme nere på gården och försökte få grepp om mitt ämne. Än så länge känns det bra... Hoppas det fortsätter:)

Känner mig lite filosofisk idag...går runt och funderar och försöker hitta bra infallsvinklar.
Samtidigt får jag inte hitta för många, uppsatsen ska ju inte vara alltför stor. Lyssnar på Håkan Hellström, de fina låtarna...
Allt detta gör jag iklädd nytt linne med volanger från Åhléns, trasiga och softa jeans från Gina Tricot och gammal svart kofta från H&M. I skolan bar jag även mina nya skor från DinSko...har fått skoskav:( Menmen, den som vill vara fin.... Var tvungen att ha jacka också, vädret har inte varit helt pålitligt idag så att säga. Just nu skiner solen, men jag ser gråa hotfulla moln vid horisonten. Bra för naturen, lite tråkigt för mig som vill ha värme..

Helgen

Denna helg har varit perfekt - lång, ledig och med fantastiskt väder!!

Inledde med tenta i torsdags, på Valborgsmässoafton.
Det var inte så underbart, men det är skönt att ha den gjord. Det kan ha gått hur som helst, håller tummarna för godkänt. Efter tentan mötte jag upp mamma och lillebror Anders vid Domkyrkan. Hälsade på jätten Finn (som enligt Anders var en plutt och en besvikelse) och tände ett ljus för morfar. Det är ett måste. Åkte med dem hem till Svedala och hämtade bilen. På kvällen var det Valborgsfirande i Pildammsparken tillsammans med delar av mitt kära lag. Jättetrevlig kväll, vi grillade, snackade, spelade kubb och asgarvade.. Mest skratt blev det när Emelie fick en bajs i huvudet...hahaha!! Jag skrattar ännu. Avslutade med att smita förbi en toakö(wohoo!) och avnjuta en mäktig eldshow inne på Tallriken. En otroligt lyckad Valborg måste jag säga:)

På fredagmorgon stegs det upp tidigt...och vi promenerade iväg och intog brunch, Jacob och jag.
Jacob var lite stressad, vi skulle ju åka till Sölvesborg och han skulle få spela golf denna dag. Måste varit full när jag gick med på att hänga med, menmen;p Mysig brunch i alla fall, och efter en soft och musikfylld bilresa var vi framme vid golfbanan. Fyra timmar senare....tillbaka igen. Jacob spelade med sina föräldrar och jag var notarie. Måste nog säga att jag var den som lyckades bäst med mitt uppdrag;) De sista nio hålen hade vi klarat oss lika bra utan.

Resten av vistelsen i Blekinge blev mys i alla fall.
God mat, en löprunda med spring på stranden och bokläsning. Älskar att vara i sommarstugor, det är ett sådant lugn. Så fort man stiger ur bilen så sköljer friden över en:) Underbart! Sov som en prinsessa den natten... På lördageftermiddag körde vi hem då vi var bjudna till Maja och Patrik på kvällen. Hann med en runda in på Ekohallen och köpte present och en ny kökslampa... Hurray!!!! Den är jättefin!!

Hade en trevlig kväll på festen, dock tog jag det superlugnt eftersom jag skulle köra på förmiddagen dagen efter.
Skulle åka och återlämna bilen i Svedala. Därefter tog jag tåget vidare till Ystad där jag möttes på stationen av Tilla. Hade inte träffat henne på jättelänge, så det var ett kärt återseende. Tilla har ända sedan jag var liten varit min favorit, världens bästa moster. Nu bor hon i Ystad tillsammans med sin fru, tre hundar, två katter, sex sköldpaddor och en massa fiskar i ett stort hus. Hon jobbar som lärare i bl.a. svenska, är korrekturläsare på två tidningar och skriver på en biografi. Hon är sjukt cool, min moster. Det är henne jag vänder mig till när kärlekslivet är upponer. För två år sedan våldgästade jag henne över midsommar för att mitt liv var helsnurrigt. Där finns alltid en dörr öppen, och alltid kloka ord. Vi hade i alla fall en mycket trevlig dag och fick pratat en massa:) Åkte hem vid nio på kvällen och sedan var helgen slut...

RSS 2.0