Påskdagen

Söndag, som var vår sista hela dag i Stockholm spenderades ute på stan. Vi började med en långsam promenad längsmed Strandvägen och vidare bort mot slottet. Planen var att gå ner i Livrustkammaren och sedan se vaktbytet på slottsgården. Men efter att ha varit i ett av rummen på Livrustkammaren insåg vi att vi aldrig skulle hinna till bytet, så vi gav upp det. Men det gjorde inget, för utställningen var sjukt intressant. Där nere finns gamla kläder, vapen och smycken som tillhört Sveriges olika regenter. Vi hade voiceguide och läste alla skyltar. Fem rum fanns det...det tog två timmar. Men som sagt, sjukt intressant.

Efter all denna kultur var vi lite matta, och dessutom hungriga. Så vi gick till Stortoget i Gamla stan och åt på ett ställe som innehas av Stockholms stadsmission. Jag åt en gulaschsoppa som var sjuukt god! Mums! Till efterrätt blev det typ världens största biskvi:) Sedan promenerade vi en stund och mös bland de fina små gatorna och gränderna.


På kvällen var vi bjudna på påskmiddag hos David och Malena. Det var supertrevligt, de bor på Valhallavägen...en gata som är sanslöst lång. Vi trodde aldrig vi skulle komma fram. Men det gjorde vi, och fick en fantastisk middag. Trevliga samtal och god dricka...där någon fick lite mer i sig än han kanske borde ha fått... Jaja, vi kom hem till slut i alla fall. Kom i säng klockan 4!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0